Tobleroneparfait
4 portioner
Ingredienser
125 gram toblerone
3 st äggulor
0,5 dl strösocker
2,5 dl grädde
50 gram hackad choklad
Gör såhär
1. smält tobleronen i ett vattenbad eller i micron
2. vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt
3. vispa grädden hårt och blanda med äggvispet
4. rör ner ungefär 1/3 av vispet lite i taget i den smälta tobleronen, rör till en jämn massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade.
5. blanda slutligen ner den hackade chokladen
6. häll allt i en plastfolieklädd form, ca 1 liter eller i 4 portionsformar. Frys minst 4 timmar. Skär upp och servera genast.
7. dekorera med hyvlad choklad och lite bär.
jag gjorde hallonsås till.
frusna hallon fick tina, sen tryckte jag sönder hallonen i en sil som jag satt över en skål (då slipper man få alla jobbiga kärnor i såsen). när alla bär var söndermosade blandade jag ner lite florsocker så att den blev lite mjukare i smaken.
tobleroneparfaiten blir rätt söt, så det bryter fint med den syrliga hallonsåsen till.
testa att göra den här, det är så himla värt den tid det tar!
(receptet kommer härifrån)
Ser verkligen gott ut :) Måste testa nån gång!
SvaraRaderajag tror att du kommer gilla den (:
Radera