jag tyckte det blev jättegott, och som Therésia själv säger så kan man likväl ha den i födelsedagstårta som till att bre på nybakade scones.
testa att göra den själv vet ja, det var faktiskt förvånansvärt enkelt!
lemon curd
2 citroner
3 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
tvätta citronerna. riv det yttersta gula skalet fint, dela dem och pressa ur saften.
vispa ihop ägg och socker i en rostfri skål och rör ner citronskal och saft.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. sänk försiktigt ner skålen med citronkrämen och värm den under omrörning i vattenbadet tills den tjocknar. var försiktig så att inte vatten stänker upp i citronkrämen!
ta upp skålen från vattenbadet. klicka i smöret och rör tills allt har blandats.
häll upp krämen i rena burkar med lock och förvara dem i kylskåpet.
håller sig ungefär en vecka.
Mums!
SvaraRadera