söndag 25 september 2011

chokladmuffins med hallon

Hallon- och chokladmuffins
6-8 st (stora formar)

4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl kakao
25 g smält smör
2 dl mjölk
1 ägg
3 dl frysta otinade hallon

Blanda samman de torra ingredienserna väl.
Rör ner det smälta smöret.
Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner i smeten.
Vänd försiktigt ner hallonen.
(Jag brukar blanda i en massa hackad choklad också, då blir det extra gott)
Fördela smeten i formarna.
Grädda i ugnen på 225° i ca 16-20 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Sikta över florsocker.

Ta muffinsen och något gott att dricka, gå ut och sätt dig i gräset med en eller två fina vänner och njut!
Receptet kommer från en paket med muffinsformar från kalas form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar