Igår bakade jag bananmuffins. Jag älskar de här muffinsen. Tycker ni om banan så bara måste ni testa att baka dem, de blir så saftiga!
Bananmuffins (ca 20 st.)
2 bananer (skalade och delade i bitar, gärna sådana som har blivit bruna och fula i skalet)
100 gram smör i kuber
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk (jag använde jordgubbsfil)
Sätt ugnen på 225 °
Blanda banan, smör och socker med en gaffel till en pösig smet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner i banan-smeten. Tillsätt gräddfilen/filmjölken.
Fördela smeten i muffinsformar och ställ dem på en bakplåt, eller använd en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Ha koll på tiden så de inte blir brända.
Njut.
Nu ska jag ta tag i disken av allting som jag ännu inte hunnit plocka upp ur kartonger och in i köksskåpen. Det är en hel del som måste diskas, det här är långt ifrån allt..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar