söndag 25 april 2010

födelsedagar, konfirmation och fest




Ända sedan i onsdags har jag varit sjukt trött, sådär så man skulle vilja sova en vecka för att komma ifatt. Men det har hänt så mycket så någon extra sömn har det knappt funnits tid till.
Farmor fyllde 80 år i torsdags. Så då var det bara att pallra sej dit och se glad ut.
Hon är så söt och jag har alltid tyckt om henne så mycket. Stackaren mår inte bra, hon kan inte bo hemma själv längre, hon har ramlat flera gånger och skadat sej, bland annat brutit lårbenshalsen. Sen ser hon ju i princip ingenting heller. Det är lite sorgligt att se en riktigt handlingskraftig kvinna bli så beroende av andra för att över huvud taget kunna överleva.
I alla fall så kom alla sönerna med familjer, de av hennes syskon som fortfarande är i livet samt några kompisar till henne för att fira henne på 80-års dagen. Vi pratade, gav presenter, åt smörgåstårta, fikade och fotade länge och väl. Det var så trevligt så vi kom inte hem förrän sent på kvällen.
I fredags fyllde Louise 16 stora år. Efter jobbet satte jag mej vid datorn ett tag, men det skulle jag nog inte ha gjort, höll på att säcka ihop totalt. Efter en skön dusch så fixade jag till mej och gick hem till mamma. Vi åt gott, drack gott och hade det mysigt tillsammans hela familjen. Jag var visst inte hemma förrän ungefär halv elva.
Upp igen vid fem på morgonen för att göra mej iordning. Vi skulle åka till Stockholm och gå på vårat kusinbarns konfirmation. Hon är så rar. Så jag kunde ju inte säga att jag inte kunde komma. Det gick bara inte. Sen var det självklart riktigt riktigt roligt att träffa alla fina släktingar.
Jag försöker febrilt lära mej min nya kamera men det är svårt, och de bilder som först ser ut att vara kanonbra är inte alls lika bra när jag ser dem i större format på datorn senare. Lite tråkigt. Men jag jobbar på det.
Partysugen som man var stack jag till älskade Kaj som var hemma hos Danne. Ibland är det så oerhört skönt att bara vara med killar, blir liksom en annan stämning. Vet dock inte om de tycker att det är lika bra att ha med en tjej än att bara vara killar. I alla fall så tog våran dricka slut efter ett tag så vi gick till Babyl house och fortsatte beställa in goda drinkar. Danne bjöd på något som hette Fernet, en shot som nog var det vidrigaste jag druckit, någonsin. Vidare till Otten, kö i en timme, fy sjutton! Kaj, Danne och Måns är tydligen kompis med bartendern och beställer det ena efter det andra. Och vi dansar, och dansar. Jag halkar på mina klackar och trillar rakt ner på vänster knä, hårt som bara den! Men jag räddade drinken.
Vi fortsatte dansa tills stället skulle stänga. Då gick vi hemåt. Jag hade så ont i fötterna. Tvungen att ta av mej skorna, gick i strumporna hela vägen hem. Folk glodde på mej, förstår inte varför. Kaj, Danne, Måns och jag tog en sväng förbi McDonalds och gick sedan äntligen hem till sängen.
Idag blir det bowling för hela slanten. Härligt värre. Louise fick det i present av mej och Kaj, bjuder henne och hennes pojkvän på 2 timmars klotrullande. Att Malin och en annan kompis också ska vara med är bara en bonus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar