tisdag 11 maj 2010

Mörk chokladpannacotta

Mörk chokladpannacotta med hallon & persikokompott
4 portioner


Ingredienser:
150 g mörk choklad
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 msk socker


Kompott:
2 dl hallon
1 msk socker
1-2 persikor


Gör så här
Pannacotta:
Smält chokladen i vattenbad och lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker.
Krama ur gelatinbladen och blanda med grädden.
Vispa ner den smälta chokladen.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt i några timmar.


Kompott:
Rör hallonen med sockret.
Skär persikorna i klyftor och vänd ner i kompotten.
Toppa pannacottan med kompotten.
Njut!

Jag använde mej av Fazer Ögon mörk choklad. Den är len och rund i smaken trots att den är rätt mörk. Och då det inte fanns några färska persikor så tog jag en burk med konserverade persikor, mycket gott.
Bild på denna goda skapelse finns längre ner.
Det var mycket lättare att göra än vad jag hade trott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar