onsdag 12 januari 2011

tre fina

Något man kan roa sig med när man hälsar på kompisar med många djur är att fotografera dem. Speciellt Siri (den lilla grå) fastnade särskilt bra i min kamera. Är de inte bara hur fina som helst?
Förresten, vilken bild av dessa fem är din favorit?

söndag 9 januari 2011

förlåt

Ni får ha lite tålamod med mig, allt är lite upp och ner just nu, jag orkar inte riktigt förklara. Eller jag varken orkar eller vill. Men jag vill be om ursäkt på förhand för att jag nog inte kommer uppdatera så mycket alls på ett litet tag.

fredag 7 januari 2011

låt oss jubla!


Jag kom in på utbildningen!
Så nu ska jag börja studera till butikschef/avdelningschef i slutet av februari. Det känns sjukt bra att veta vad som händer. Vad jag ska göra. Slippa fundera bara satsa fullt ut på att ge järnet och klara av utbildningen galant! All pepp till mig!

tisdag 4 januari 2011

några bilder från en nyårsafton

Till middagen som bestod av:
  avokadohalvor med skagenröra
ostgratinerad kassler och sallad
kladdkaksbakelse
kom 10 personer. Jag hade bakat tredubbelsats med kladdkaksmuffins men trots det blev det bara 36 stycken. Förrätten gjorde Jesper och Anna. Allting var himla gott.
Istället för tre stora kladdkakor blev det muffins som små bakelser. Sånt borde man göra oftare, till vardags. Balkongen i all sin vissenhet var ändå fin. Ljusslingan gjorde att allt fick som ett lila skimmer över sig. Och ni som känner mig vet att jag är galen i lila. Alltså, det kunde inte ha varit bättre. Malin hade den tjusigaste klänningen på sig. Och våran gran fick lite stryk, några brutna grenar, ett par kulor i golvet (som ej gick sönder som tur var) och tusentals barr fattigare. Men vilken nyårsafton! Jag tror inte någon hade tråkigt!
Jag pratade med en tidigare vimmelfotograf som erbjöd sig att hjälpa mig att utveckla mitt fotograferande. Ett erbjudande som jag uppenbarligen (se nyårslöften) kommer anta. Men tyvärr blev många bilder suddiga, och jag frågade inte våra gäster om det var okej att jag la upp bilder av dem på bloggen. Dessutom blev vi faktiskt 32 personer här till slut. Stökigt, spilligt, rörigt och fantastiskt trevligt. Hoppas ni hade det minst lika fint!
God fortsättning!

nybadad kisse

Marble badade idag. Hon tvättades med både schampo och balsam. Det tyckte hon inte om alls. Men oj vad hon är len och luktar gott nu.

måndag 3 januari 2011

origami-oskulden

Ja, nu har jag gjort min allra första svala.
Kaj påstår att det är det svåraste man kan ge sig på inom origami-världen.
Jag tror faktiskt inte på honom. Jag tyckte det var rätt enkelt, förutom att den här blev lite skrynklig och mindre vacker.
Men jag har fått blodad tand och ska ge mig på lite andra roliga saker.
Vill ni också testa att göra en svala så tycker jag att ni ska använda er av den här guiden, det var den mest lättförstådda jag kunde hitta.
Hoppas ni gör ett försök.
Lycka till!

söndag 2 januari 2011

nyårslöften

Jag brukar aldrig ge nyårslöften, kanske för att jag aldrig varit särskilt överviktig, rökt, ätit överdrivet mycket godis eller gjort något annat som inte är så hälsosamt. Men i år ska jag ge mig själv hela tre stycken.
  1. Blogga
  2. Utveckla mitt fotograferande
  3. Sluta säga negativa saker om mig själv
Angående:
1. Det är så roligt med bloggen nu, ni är flera som läser och kommenterar.
2. Att få till en bra bild gör mig glad. Blir de ännu bättre kan jag väl bara bli gladare?
3. Det måste jag verkligen sluta med. Varje litet misslyckande trycker jag ner mig själv så hårt för. Och jag tror inte att någon mår bra av en sådan behandling, att dessutom göra så mot sig själv är väl något av det dummaste. En partner som trycker ner en kan man lämna, men sig själv. Alltså där är man ju fast, så då får man jobba ännu mer. Positivt tänkande here I come!

nya möjligheter

Har ni någonsin känt att ni verkligen behöver ta tag i er själva? Göra det där som ni aldrig riktigt vågade förut? Jag känner så för det mesta. Jag bara: den här veckan ska jag hålla det sjukt fint här hemma, eller nu ska jag börja träna på riktigt, eller kanske bara nu ska jag gå upp i normal tid varje morgon. Sånt där vardagligt tycker jag blir extra jobbigt när man är hemma och arbetslös. Jag är dålig på att hitta på saker, dålig på att uppmuntra mig själv till att bli en roligare och bättre person. Jag har ju liksom ingenting som jag verkligen måste göra, mer än att söka jobb, skicka in papper till a-kassan och gå på något möte här och där. Och då, när jag har så lite uppbokat och egentligen oceaner av tillgänglig tid att göra i princip vad jag vill med, då blir jag apatisk. Sedan strax innan jul och fram till nu har jag känt att jag mått mycket bättre i själen. Jag tror att jag börjar känna lite sinnesro på något vis. Och i mitt huvud så beror det på att jag har gjort saker om dagarna. Först var det ju julgodis, pyssel, pynt och det ena med det andra, sedan kom svärfar med flickvän hit och jag lagade mat och fixade, vi spelade spel och såg på film. Alldeles nyss var det nyårsafton, vi hade mängder av folk här och jag hade lagat huvudrätten och efterrätten till de 12 som skulle ha mat. Det känns helt enkelt som att det har varit lite mer än vanligt att göra, jag har fyllt någon slags funktion och folk har uppskattat vad jag åstadkommit och överöst mig med komplimanger. Och jag har mått riktigt bra. Vilket är lite av ett mirakel nu för tiden. Till och med igår mådde jag bra, trots att jag på grund av rejäl bakfylla inte fick behålla någon mat och hade extremt ont i magen. Men jag mådde bra, och jag känner mig glad. Min självkänsla är bättre än den varit... någonsin, tror jag.
Jag är pepp på livet!
Och jag vill ha ett jobb. Vad tror ni om att jag skulle bli typ konditor, säljare av pysselmaterial eller något annat pyssligt och pilligt? Men vad ska jag då gå för utbildning? Vilka jobb ska jag söka? Hur ska jag göra för att lyckas? För det är nog då jag kommer må allra bäst. Om jag gör något kreativt. Ni har ju faktiskt inte fått se så mycket av vad jag har gjort och jag kan inte påstå att då när jag mådde som sämst, att jag hade så mycket inspiration till någonting alls. Det ni däremot har fått se är planterande av hyacinter, bakande av mina allra första riktiga cupcakes och faktiskt inte så mycket mer vad jag minns nu. Men det kommer, snart snart snart ska ni få se mitt första försök med seriös origami.
Har ni jobbtips till mig så skrik till snälla. Jag vill jobba.