tisdag 31 augusti 2010

äntligen färdig

äntligen är jag klar med städningen av min gamla lägenhet. Igår var jag där från halv sju på morgonen till halv tio på kvällen, sen höll jag på idag från halv 9 till 12! Jag är helt slut nu. Men oj vad rent det blev, och hon som ska hyra den av mej blev jätteimponerad för att vi hade städat så noga. Mamma hjälpte till några timmar igår och Kaj hjälpte till han med ett tag. Men det mesta har jag minsann gjort själv.
Men nu är jag så trött att jag tror jag ska sova middag, tills Malin ringer. Då ska vi hämta Marble som med ska flytta hit nu!
Så efter den här pärsen så är det bara att packa upp allt i nya lägenheten, om den ändå hade varit lite renare! Får se vad hyresvärden säger när vi pratar med honom.
Men först... tupplur

måndag 23 augusti 2010

packa upp och packa ner

Vi har kommit hem nu.
Rimini var en härlig upplevelse. I torsdags tog vi en tur över dagen till Venedig. Helt fantastiskt! Vi fick strålande sol hela veckan och har fått en fin solbränna.
Men nu är det så att jag behöver ta en paus från datorn, bloggen, och det mesta andra. Kaj och jag ska nämligen flytta i slutet på veckan, till en tvåa. Så det är mycket att göra, jag måste bland annat rensa hela vinden, slänga mängder av saker, söka jobb, packa och städa hur mycket som helst. Jag är tillbaka någon gång nästa vecka.
Ha det så fint tills vi ses igen.

lördag 14 augusti 2010

vi åker vid tre

Även om det känns helt knasigt och inte alls på riktigt så åker vi klockan tre i eftermiddag upp mot skavsta. Så ikväll är vi i Italien. Har aldrig varit där förut så det ska bli spännande. Eller ärligt talat så har jag bara varit på Gran Canaria utanför norden. Det lät på killarna som att de ville åka över en dag till Venedig, håller tummarna för det!
Har lånat lillasysters 8 GB minneskort, så vi slipper ta med en dator att föra över bilder till när mitt kort är fullt. Mycket smidigt.
Vi är hemma igen nästa vecka, då blir det bilder! I massor! Så ta hand om er här hemma, så ska jag försöka ha så roligt det bara går i Rimini.
puss o kram
(har ni förresten sett att sötaste underbaraClara är gravid?)

onsdag 11 augusti 2010

sista minuten

senare skulle ha varit senare samma dag, men blev istället nu.
Då när senare skulle ha varit, skulle jag skriva att jag, Kaj och några av hans kompisar hade bokat en sista minuten resa till Skiathos i Grekland.
Men det blev inte så.
För sista minuten var inte riktigt sista minuten utan snarare sista veckan. Vi väntade för länge med att boka resan, så den fanns inte kvar när vi försökte.
Efter en hel kväll med sökande hit och dit på nätet mellan olika flygbolag, hotell och liknande gav vi upp. Kaj och jag gick till ett par resebyråer igår morse så fort de hade öppnat och kollade om de hade någonting. Nada.
Senare på dagen efter samtal med alla inblandade så bokade vi till slut en resa till Rimini i Italien. Flyger med ryan-air och bor på ett hotell där.
Ska bli skitväder såg jag. De andra vill festa så de bryr sej väl inte så otroligt mycket, men jag vill sola och bada, shoppa och promenera runt.
Men det ska regna, bara sol två dagar. Och knappt ingen packning kan man ha heller när man åker med ryan-air. Jävla skit!
Det kanske märks rätt tydligt men jag börjar bli sjukt o-pepp på att åka dit.
Om vi ändå hade bokat Grekland i söndags.

måndag 9 augusti 2010

nördar är vi allihopa




Min pojkvän är en nörd.
Och sedan han bor hos mej och vi dela på saker och ting, och sedan hans dator inte vill koppla upp på kompisens trådlösa när de lanar så får jag snällt dela med mej av mitt usb-internet.
Det har alltså varit orsaken till att jag varit borta i flera dagar. Samt att jag glömde sladden till datorn hos mamma när jag och lillasyster lillskit spelade sims tillsammans.
Så jag antar att vi är lite nördiga båda Kaj och jag. Men det gör inget.
Om allt går som det ska så kommer jag snart försvinna för en vecka igen. Mer om det senare.

onsdag 4 augusti 2010

om jag fick som jag ville

så skulle jag:
  • ha en hel garderob fylld av skor
  • äta sjukt god mat varje dag utan att bli tjock
  • ta långa promenader och ha mysiga lång-fikor och hemmakvällar med mina kompisar
  • ha Aladdin på specialutgåva-dvd (den har utgått! finns inte längre...)
  • förstå helt och fullt hur min kamera fungerar
  • ha en stuga på franska rivieran som jag kunde åka till när som helst
  • äga den där fina soffan som jag aldrig köpte
  • jobba i en bokhandel
  • totalrenovera min lägenhet/flytta
  • ha ett SMEG-kylskåp
  • äta bearnaisesås nästan varje dag

och leva resten av mitt liv lycklig tillsammans med Kaj <3

tisdag 3 augusti 2010

kärlek

Idag är det hela 10 månader sedan Kaj och jag blev ett par, jag kan inte vara gladare. Han är så himla fin.
Jag älskar dej Kaj!

måndag 2 augusti 2010

drömmar om burberry

Åh, är den inte ljuvlig? Tänk om man hade råd att köpa den här vackra kaninpälsen från Burberry till hösten! eller den här supervackra klänningen!
Och jag som inte för en sekund vill ha barn än önskar nästan att jag hade en liten parvel jag kunde klä såhär: så söt!
Jag ska bli rik så jag har råd med sån här lyx, tyvärr verkar de flesta av Burberrys plagg kräva kemtvätt. Jobbigt.
Alla bilder från Burberry.

om filmer, mest på bio

För ett par veckor sedan gick jag och Linda på bio, det var min födelsedagspresent. Vi såg Dear John. Jag trodde nog att den kunde vara rätt bra, men jag har så svårt för hon Amanda Seyfried (eller hur hon nu stavar) sedan hon var med i mamma mia-filmen som var sjukt värdelös. I vilket fall så var den helt klart över förväntan bra! Riktigt bra! En sån där mysrulle man har i filmhyllan och plockar fram en regning dag (som idag) när man vill se något gulligt och fullt av romantik. Men inget man måste se på bio.
Förra lördagen bestämde Kaj och jag oss för att se Inception. Jag hade bara sett affischen på stan, den coola med böjda staden, och frågade om vi skulle se den. Det ville han. Så vi bokade och gick dit.
Det var en av de bästa filmerna vi sett i år!
En sån så man glömmer bort allt runt om kring sej, man är så djupt försjunken i filmen. Den var rätt lång, men oj vad det inte gjorde det minsta!
Har ni sett filmen Juno? Ellen Page som spelar huvudrollen i den, är en av de ledande karaktärerna i den här filmen. Sjukt snygg! Och lika gammal som mej (-87). Jisses! Vart har jag kommit med mitt liv?
Jag blev lite dum i huvudet av att se filmen och om ni har sett den så tror jag att ni förstår varför.
Har ni inte sett den? Så gör det!
Är det någon film i år som man SKA se på bio, så är det helt klart den!!!
Och sedan igår, så gick Kaj och jag för att se en film som vi pratat om länge, ända sedan vi såg trailern första gången. Trollkarlens lärling.
Och den var helt klart värd det! Den tror jag att jag måste köpa sen när den kommer på dvd. Likadant med Inception. Måste ha!
I alla fall så tycker jag att ni ska se alla tre filmer ovan om ni får chansen.

en skyddsängel och en sagoberättare

I fredags kom mamma över på brunch, hon ville ge mej min namnsdagspresent.
Så hon kom hit och jag bjöd på dagen-innan-bakat bröd.
Hon räckte över en liten liten inslagen ask, och där i gömde sej den här söta lilla ängeln. Mamma sa att nu när vi ska ut och resa snart så tyckte hon att jag skulle ha en skyddsängel med mej. Åh!
Har jag inte världens finaste mamma så säg.
På fredagskvällen kom Linda över på lite godis, prat och film-mys. Himla trevligt! Jag fastnade i lördags, från den sekund jag gick upp så läste jag, läste och läste. Det var länge sedan jag fastnade stenhårt i en bok.
Så här står det på baksidan:
1913. På ett engelskt passagerarfartyg till Australien hittas en liten flicka övergiven. En mystisk dam som flickan kallar Sagoberätterskan har lovat att ta hand om henne, men istället försvinner damen spårlöst.
1975. Som gammal återvänder Nell O'Connor till England för att finna sanningen om sin familj. Sökandet för henne till Cornwalls vindpinade kust och Blackhurst Manor, ett stort herresäte med en gåtfull historia.
2005. Bland Nells kvarlåtenskap finner barnbarnet Cassandra en sagobok, skriven av en författarinna som oförklarligt försvann i början av 1900-talet. Dessutom bjuder Nells testamente på en överraskning: ett litet hus beläget på en stor lantegendom i Cornwall.
I detta hus och i dess trädgård kommer Cassandra en sekelgammal hemlighet på spåren.
Otroligt sjukt bra bok. Att släppa den var en plåga, och att veta att jag bara hade några sidor kvar att läsa var hemskt. Det blir nog till att läsa om den om någon vecka eller så.
Läs!