fredag 30 juli 2010

det där med att städa

Städa, jag säger att jag ska göra det, mest hela tiden, mest för att jag aldrig gör det. Jag hatar att städa. Men jag tycker det är så fint när det väl är gjort och man känner att hela lägenheten utstrålar renhet. Som då när det var visning på lägenheten stup i kvarten, då var det tvunget att vara rent och fint, hela tiden. Men jag är helt värdelös på att plocka undan efter mej. Jag behöver ett kontor, där jag får plats med alla pennor, böcker, block, räkningar mm mm. Och en riktig tvättkorg, så att jag kan sluta slänga kläder överallt. Det är trångt att bo två i en etta med förvaring för en. Det blir stökigt.
Men jag ska bättra mej... hoppas jag.

onsdag 28 juli 2010

döma boken efter omslaget

Ibland när Linnea kommer hem till mej så frågar hon om jag köpte boken på grund av omslaget igen.
Det händer titt som tätt att jag gör just det. Köper en bok bara för att omslaget är så fint. Jag älskar nämligen att läsa böcker (och se på filmer) som jag inte har en susning om vad de kommer att handla om. Mycket mer spännande! För ofta så avslöjas alldeles för mycket av bokens innehåll på baksidan. Och det tar bort hela nöjet med läsningen enligt mej. Det här är mina favoriter ur bokhyllan. Är de inte fina? Jag hat-älskar denna! Man blir lite rädd och intresserad på samma gång. Där jag bodde förut fick den här stå ute i hallen på en hylla med ett värmeljus framför. Vissa tyckte den var läskig. Jag tycker den är toksnygg!
För övrigt så är den sjukt svår att ta sej igenom, jag köpte den för typ 8 år sedan och har nog bara läst ett kapitel i den ännu. Den här är bara så himla fin, och jag läste faktiskt början av baksidan. Men bara början, typ de två första meningarna. Själva handlingen är mörk och fängslande, och himla himla vacker på sitt egna sätt. Jag önskar att det fanns en fortsättning. Den här är superläskig. Och märklig. Men ruskigt bra, efter ett par kapitel var jag helt fast, och eftersom jag läste den när jag tränade så längtade jag nästan efter träningarna!
Den finns i pocketvariant med, men just då ville jag ha riktiga böcker, såna som man vill ha i bokhyllan, pocketböcker tycker jag är fula.
Har du någon gång köpt en bok för att omslaget var så fint?

hasselnötsbullar

Jag har blivit riktigt baknördig på sista tiden, i söndags till exempel så bjöd jag hem min lillasyster Louise hit. Vi skulle baka, prata och spela the sims 3.
Det slutade med att jag bakade och Louise spelade sims.
Det var riktigt riktigt roligt. Träffar inte henne så ofta längre sen jag flyttade hemifrån.
Jag är ju en riktig chokladfantast med, så självklart så ville jag testa söta sakers hasselnötsbullar  nu när det var dags att försöka ge sej på bullbak. Jästdegar har aldrig varit min starka sida förut, men nu börjar det lossna för mej och ingen är gladare än jag för det.
Tyvärr tog bullarna slut så fort att de inte kom med på något kort, men söta saker har fotat så fint så titta på hennes bilder istället!
Men nästa gång ska jag se till att de inte blir lika stora, jag gjorde kanske lite galet, är som sagt inte alls van vid att baka bullar. Men snart så!

tisdag 27 juli 2010

såpbubblor

Det här är en av sakerna som gör Sara till just Sara.
Egentligen är det en marmeladburk, men nu, finns det såpbubblor inuti.
Av en polkagris-randig piprensare gjorde jag en ögla att blåsa bubblorna ur.

Det här receptet använde jag:


8 dl mjukt vatten. Gärna regnvatten eller destillerat vatten
2 dl Yes diskmedel
0.5 dl glycerol
1 dl strösocker
Blanda alla ingredienserna. Låt blandningen stå några timmar.
Glycerol köper man på apoteket, man får fråga personalen där om det.

Enjoy!

onsdag 21 juli 2010

uppdatering

I morgon får jag besök av Linda, vi har inte setts så mycket nu sen hon började jobba. Men snart åker jag till Norge, så jag får passa på att träffa henne nu!
Om bara en och en halv vecka tar mitt och Kajs vad slut så nu jävlar måste jag köra på om jag ska klara det. Har två kilo kvar, men om jag tränar två gånger om dagen så ska det nog gå!
Jag tänkte att jag skulle lägga upp en rolig sak här i morgon, en sak som jag älskar.

måndag 19 juli 2010

blåbärsmuffins

Vi har massor av blåbär hemma, så jag passade på att testa det här receptet på amerikanska blåbärsmuffins:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g blåbär
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Tryck i blåbären med en sked.
Grädda mitt i ugnen 200°c i ca 15 min.
Det blir ca 10 muffins.
(receptet kommer från Toppits förpackning till amerikanska muffinsformar)
Sedan åt jag lite blåbär i väntan på att jäsningen till nedanstående bröd skulle bli klar. Det här brödet som kallas jättegod sirapslimpa kommer från Leila Lindholm. Receptet finns här.
Superenkelt att göra och det smakar otroligt gott!

lördag 17 juli 2010

en älsklingsplats

när jag var liten så var vi ofta ofta på mormors land, i hennes ute-tvättrum är många minnen samlade
vissa saker ser man bara när man är barn, har ni tänkt på det?
ofta belamrade jag och Malin hela bordet utomhus med barbiesaker, mormors stolsdynor blev sängar och henne lilla kakelugns-värmeljus-lykta blev en lyxig kakelugn till våra älskade dockor.
En dag när jag blev barnvaktad av moster och morbror, kammade jag av min dockas huvud, några år senare hittade jag henne hemma i ett skåp i köket. Jag tvingade mamma att laga henne, ingen var så fin som hon, hon med sitt röda lockiga hår. Hon har ett svag märke på halsen där hon gick av, där mamma fick använda superlim och vara försiktig försiktig. Jag har aldrig riktigt våga leka med henne så mycket sedan dess. mormor älskar sina rosor och jag tycker att man ligger alldeles för lite på gräsmattor och tittar på himlen jag är evigt tacksam för att min pojkvän kallade på mej nedifrån gården så att jag fick se den här vackra skymningen, inte gå miste om livets fina ögonblick

onsdag 7 juli 2010

midsommar

Det är för mycket sommar just nu.
Jag tränar varje dag, solar när det går, tar mängder av kort och läser massor av böcker.
Dessutom har jag lyckats slarvat bort min sladd till kameran, så nu kan jag inte lägga in alla nya bilder innan den behagar att dyka upp igen... tusan!
Här är några bilder från midsommar som jag lovade för evigheter sen:
Jag hade på mej min nya polkaprickiga klänning och hade lackat naglarna klarröda! Kameran fanns med i stort sett varje sekund. Fina Kaj gjorde goda drickar till oss, med frukt och bär i... mums! Solen sken som bara den på kvällarna och jag tog massor av motljusbilder, blev ju supersnygga.
Och självklart måste Sara få vara lite Sara och ha sina små egenheter för sej, så förutom att jag hade med mej en påse marshmallows som skulle grillas så gick jag runt med en liten sån burk med såpbubblor, men den tog slut rätt fort...
(Har inte frågat folk om jag får lägga upp bilder på dem så är nog säkrast att låta bli)